+38 (093) 250-76-46

Замовити дзвінок

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Проєкт №
Негайна допомога внутрішньо переміщенним особам (ВПО) в Україні
Термін реалізації проєкту: 01.01.2021 - 28.02.2021
Донор:
Основні цілі проекту:

Основні цілі проекту:

Забезпечити захист прав жінок у Львівській області та сільських районах Львівської області через надання правової допомоги для потерпілих від насильства та дискримінації
Покращити захист прав жінок у суді через розвиток стратегічного судочинства, просування застосування міжнародних механізмів з прав людини у судовій практиці.
Провести дослідження та проаналізувати основні проблеми стосовно доступу до правосуддя та захисту жінок від насильства через аналіз справ та опитування потерпілих.
Протягом 2012 – 2016 років така діяльність була здійснена для досягнення цілей проекту:

Правові консультації для жінок жертв насильства та дискримінації у Львівській області – 127 виїздних консультаційних сесій у містах Львівської області. Загальна кількість консультацій – 1661. Загальна кількість складених документів – 492. Клієнтки з сільських місцевостей, які отримали консультації у місці проживання продовжували отримувати консультативну допомогу по телефону та в офісі організації у Львові. Понад 1800 консультацій було проведено по телефону та 738 особистих консультацій.
Посібник «Насильство в сімї: шляхи вирішення проблеми», буклети «Насильство в сімї – куди звернутись?», «Насильство в сімї – безпека для дитини» були розроблені, видані та розповсюджені.
99 судових справ ініційованих та підтриманих юристками організації, представництво в суді у 329 судових засіданнях.
22 тренінгових програм для працівників правоохоронних органів, суду та державних службовців, загальна кількість учасників 267 осіб, 18 тренінгових програм для студентів юристів, загальна кількість учасників 213 осіб.
Опитано та проаналізовано справи 198 клієнток Західноукраїнського центру «Жіночі перспективи», які зверталися за допомогою до організації у випадках насильства в сім’ї. Дослідження передбачало аналіз соціального портрету потерпілих та кривдників; основних аспектів насильства в сім’ї, таких як тривалість, частота та форми насильства; звернення потерпілих за допомогою та реагування державних органів на звернення потерпілих від насильства в сім’ї. Крім того, було проведено порівняльний аналіз результатів цього опитування з результатами аналогічного дослідження, яке було проведено у 2006-2007 роках.
Проведено опитування суддів стосовно застосування міжнародних правозахисних механізмів у справах пов’язаних із насильством в сімї.
Як і в попередньому дослідженні 2007 року незначна кількість респондентів – 9,5% та 6,9% у 2007 році відповідно – повідомили, що застосовують норми міжнародного законодавства у справах пов’язаних із насильством в сім’ї. Серед безстроково призначених суддів кількість позитивних відповідей вища більш ніж у 2 рази – 11,5% порівняно з 4,8%.

Проведено дистанційне опитування клієнток ГО «Центр «Жіночі перспективи», які отримували допомогу у складанні процесуальних документів у цивільних справах у 2014-2015 роках, шляхом письмового анкетування. Всі респондентки отримували правову допомогу юристок організації у справах прямо чи опосередковано пов’язаних із насильством в сім’ї. Проаналізовано відповіді по 89 анкетах.

Найпоширенішою проблемою, з якою стикнулись респонденток, є тривалий судовий розгляд та затягування розгляду справи – 39% респонденток. Про намагання судді примирити з іншою стороною повідомили 15% респонденток, про звинувачення у провокації насильства зі сторони судді повідомили 12% респонденток, про інші перешкоди повідомили 37% респонденток.

Замовити дзвінок

    ПІБ

    Телефон

    Дякуємо за заявку!

    Ми зателефонуємо на протязі 30 хвилин.