+38 (093) 250-76-46

Замовити дзвінок

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Новина по проекту №
Як допомогти дітям-жертвам насильства навчали соціальних працівників Кіровоградської області. ФОТО
Вт, 12.02.2019

Сьогодні 12 лютого, в приміщенні тренінг центру ГО «Територія успіху» відбулись навчання для соціальних працівників з районних центрів Кіровоградської області з протидії та подолання наслідків домашнього насильства.

«Ми зупинились на психологічних особливостях дітей, які пережили різні форми домашнього насильства, – коментує Наталя Потапенко. –  Які є способи допомоги, як розпізнати чи мало місце сексуальне насильство, бо про це зазвичай не говорять, які є вікові норми сексуального розвитку дитини і які є відхилення що на них варто звернути увагу – все це ми детально пропрацювали з застосуванням інтерактивних практик, на прикладах з досвіду роботи».

Учасники тренінгу – це безпосередньо ті, хто працює  з проблемними сім’ями, займається підготовкою патронатних сімей, в які потім поміщають дітей вилучених з проблемних сімей.

«Аудиторія дуже вмотивована, – зазначила тренер Наталя Потапенко, –  це люди, які хочуть працювати,  які вже мають досвід і охоче ним діляться, вбирають нову інформацію. Але спільним занепокоєнням і проблемою для всіх них є недосконалість законодавчої бази і непропрацьованість всього ланцюжка роботи з проблемними сім’ями і дітьми жертвами насильства. Адже наразі буває так, що виявили дитину, яка перебуває у небезпечних обставинах, а вилучити її нема куди, на весь район може бути  одна патронатна сім’я».

Учасниця тренінгу, Галина Володимирівна з Вільшанки розповідає, що таке навчання було для неї дійсно корисним і на часі.

«Ми дізнались  багато такого, що можна застосувати у роботі. Зокрема, це і  вправи, і пропрацювання ситуацій.  – каже Галина Володимирівна. – У голові ніби  все нарешті  розклали по поличках, з’явилось більше розуміння особливостей мислення постраждалих».

З нею погоджується і Надія Іванівна з Компаніївки. І додає:

«Тренер дуже гарний компетентна, в неї є чому вчитись. Якби ще такі тренінги можна було проводити для наших неблагополучних сімей.  Але мушу сказати і про те, що   без допрацювання законодавчої бази, видимих змін у цьому питанні досягти буде неможливо.

Захід відбувся у рамках спільного проекту ГО «Територія успіху» та Психологічної майстерні «Інсайт» – «Профілактика та запобігання (гендерно-обумовленого) насильству».

Здійснено за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Democracy Grants Program of the U.S. Embassy to Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government

Замовити дзвінок

    ПІБ

    Телефон

    Дякуємо за заявку!

    Ми зателефонуємо на протязі 30 хвилин.