+38 (093) 250-76-46

Замовити дзвінок

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Новина по проекту №
У Кропивницькому презентують фотопроект «За зачиненими дверима»
Пн, 21.01.2019

У п’ятницю, 25 січня, о 12:00 на площі Героїв Майдану відбудеться презентація пересувної фотовиставки «За зачиненими дверима», що її підготувала ГО «Територія успіху» в рамках проекту «Профілактика і попередження гендерно-обумовленого насильства».

Фотоекспозиція відтворює сюжети типових ситуацій економічного, фізичного, психологічного насильства. Насильства, свідками і жертвами якого  стають діти. 16 банерів 1.5х2м. утворюють кубічні фігури, що символізують чотири стіни дому, в яких жертви насильства опиняються часто сам на сам зі своїми кривдниками.

«Назва проекту нагадує нам про те, що більшість насильства в українських сім’ях вчиняється за щільно зачиненими дверима їх домівок.  – розповідає виконавча директорка ГО «Територія успіху» Інга Дуднік, – Жертви насильства до останнього намагаються приховувати проблеми в сім’ї, остерігаючись осуду суспільства, боючись показати слабкість. Задача, яку ми ставили перед собою цим фотопроектом, зробити насильство видимим. Показати, що воно насправді може бути зовсім поряд, за дверима сусідньої квартири чи вдома у колеги з роботи. Кожен з нас може зробити щось для того, щоб припинити насильство. Викликати поліцію до сусідів, які так голосно сваряться і грюкають, запропонувати допомогу колезі, стриматись від коментарів у стилі «самавинна», «чимспровокувала» в обговореннях випадків насильства, що набувають розголосу».

Зйомки відбувались у листопаді 2018 року. У них взяли участь запрошені актори. Фотографом проекту став Артем Луценко. Він розповів, що хвилювався братись за таку роботу, адже тема серйозна і важка. Важливо було зробити все максимально якісно, не сфальшувати і в той же час не перебрати з натуралістичністю сцен насильства.

«Кожною світлиною ми намагалися передати історію і настрій. Моделі  переживали і пропускали через себе цей “насильницький струм“, – розповідає Артем Луценко. – Меседж проекту “За зачиненими дверима” – зупиніться на мить, зверніть увагу на насилля, яке відбувається навколо вас, і спробуйте нівелювати хоч маленьку його частину, зробіть світ щасливішим».

Під час презентації фотопроекту кожен охочий зможе пройти експрес-тестування на схильність до насильницької поведінки. А також записатись на консультацію до психологів Програми  з профілактики і подолання домашнього насильства».

Після презентації у Кропивницькому  «За зачиненими дверима» розгорне пересувну експозицію також у інших містах нашої області та України.

Здійснено за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Democracy Grants Program of the U.S. Embassy to Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government

Замовити дзвінок

    ПІБ

    Телефон

    Дякуємо за заявку!

    Ми зателефонуємо на протязі 30 хвилин.