+38 (093) 250-76-46

Замовити дзвінок

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Новина по проекту №
У КРОПИВНИЦЬКОМУ ПРЕЗЕНТУВАЛИ «ПРОГРАМУ РОБОТИ З ПРОФІЛАКТИКИ І ПОДОЛАННЯ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА».
Вт, 06.11.2018

Вчора, 6 листопада, ГО «Територія успіху» спільно з партнерами з патрульної поліції у Кіровоградській області та Психологічної Майстерні ” Інсайт” презентували «Програму роботи з профілактики і подолання домашнього насильства».

Кіровоградська область практично не займається профілактикою домашнього насильства. В 2016 році на це витрачено 900$ (!) – чи не найменше в Україні. В області відсутні будь-які спеціалізовані центри з надання допомоги жертвам домашнього насильства, корекційні програми не проводились, профілактичні заходи проводились тільки ситуативно – в рамках акції “16 днів проти гендерно-обумовленого насильства”. Про це на заході розповідала виконавча директорка ГО «Територія успіху» Інга Дуднік. Вона також зазначила, що їх організація вже протягом 7 років проводить акції та заходи, які стосуються саме профілактики та попередження домашнього насильства . «Як показує, досвід, попит на такі заходи є дуже великим. – розповідає Інга Дуднік – Саме тому, на сьогодні, актуальним є проведення публічних інформаційних кампанії націлених на різну аудиторію і стосуються питань профілактики домашнього насильства.»

Олексій  Ніколаєв – тво заступника начальника ГУНП у Кіровоградській обл. Навів вражаючу статистику: «Наразі, 1812 особи тримаються, що вчиняли насильство в родині, складено 2212 адміністративних протоколів, виписано штрафів було на суму 152 тис. грн. 27 осіб піддано адмін. арешту.» Представник Нац.поліції також наголосив: «Віднедавна, сімейне насилля переслідується і кримінальним покаранням. Відповідальність, що може настати з даного приводу більш жорстка. Це можуть бути і примусові роботи, і обмеження волі, і навіть позбавлення волі терміном на два роки»

Власне корекційну програму презентували психологи психологічної Майстерні ” Інсайт”

Андрій Фоменко та Наталя Потапенко

Запропонована корекційна програма, пропонує шанс для людей, які прагнуть гармонізувати сімейні стосунки, позбавившись від насильницьких практик.

Програма складається з трьох блоків:

Перший «Знати, щоб зупинити» є просвітницьким компонентом програми.

«Коли ми говоримо про домашнє насилля маємо на увазі перш за все фізичне, уже крайні прояви. Але форм насилля, різновидів насильницьких практик існує значно більше. Людина може навіть не усвідомлювати, що вона чинить насильницькі дії. – пояснює Андрій Фоменко. – Тому наша мета на цьому етапі: ознайомлення з формами насильницької поведінки, корекція, формування поняття про особистий простір. Як взаємодіяти таким чином щоб не ущільнювати свого партнера.

Другий блок програми називається : «Ми схожі,але ми різні» Він за словами психологів узагальнює діагностичний компонент програми.

Кожен насильницький епізод має передісторію, часто насильники самі в дитинстві були жертвами насилля і перенели ці стереотипи поведінки у свою родину. Можуть бути інші причини агресивної поведінки. Тому закладено діагностичний компонент.

Третій етап – власне корекційна робота.

Психологи на цьому етапі пропонують цикл зустрічей, щоб людина змогла змінитись.

Наталя Потапенко наголосила, що на цьому етапі запорукою успіху роботи – це знайти в людині мотивацію і ресурси для розвитку соціально адаптивних форм поведінки що мають замінити негативні моделі поведінки.

Тож мотивувати клієнта на зміни буде також серед основних задач програми.

подолати такі виклики як фізичне сексуальне економічне насилля в робині

види насильницької поведінки і як вона реалізується в родині

Адреса прийому: вул. Гоголя 44.

Попередній запис :

+380 50 055 3327 – Фоменко Андрій,

+380502256832 – Потапенко Наталія.

Психологічна Майстерня ” Інсайт”

Презентація відбулась в рамках проекту «Профілактика та попередження гендерно – обумовленого насильства», що реалізує ГО «Територія успіху» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Замовити дзвінок

    ПІБ

    Телефон

    Дякуємо за заявку!

    Ми зателефонуємо на протязі 30 хвилин.