+38 (093) 250-76-46

Замовити дзвінок

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Новина по проекту №
Протидія домашньому насильству у Кропивницькому
Ср, 13.02.2019

У Кропивницькому хочуть відкрити центр надання допомоги жертвам домашнього насилля  шелтер. Про це Суспільному розповіла виконавча директорка громадської організації «Територія успіху» Інга Дуднік. Створити притулок для постраждалих представники громадських організацій домагаються з 2019 року.

За цей час створили робочу групу з представників громадських організацій, депутатів та посадовців при міськраді. Розробили проєкти положення та статуту, знайшли приміщення. «З робочою групою ми дивилися приміщення, яке підходить для відкриття притулку. Там все облаштовано для проживання. За нашими пропозиціями, шелтер має бути розрахований на 20 людей».

За словами Інги Дуднік, згідно проєкту статуту, у центрі постраждалим надаватимуть комплексну допомогу – психологічну реабілітацію, медичну допомогу, юридичні консультації, проводитимуть роботу з кривдниками. Проєкт статуту був розроблений та погоджений робочою групою. «Наразі цей проєкт статуту десь заблукав у владних кабінетах. Ми вимагаємо, щоб його розшукали. Є приміщення, є проєкт нормативного документу, але немає кому цим питанням займатися далі. Потрібно вносити ці напрацювання у програму, виділяти фінансування. Минулого року ми підготували кошторис центру. Як ви розумієте, на сьогодні по цінах він вже не актуальний».

Інга Дуднік каже – цей комунальний заклад має бути створений у найкоротші строки та фінансуватися за гроші місцевого бюджету.

Замовити дзвінок

    ПІБ

    Телефон

    Дякуємо за заявку!

    Ми зателефонуємо на протязі 30 хвилин.